Stichting Orgelconcerten Hengelo

Met genoegen kunnen we u meedelen dat onze oud-voorzitter Hans van Dam door Z.M. de Koning is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Op 26 april zijn daarvoor de versierselen door burgemeester Schelberg op het stadhuis in Hengelo uitgereikt. Deze benoeming is een erkenning en bevestiging van zijn onvermoeibare inzet voor onze Stichting Orgelconcerten Hengelo. Daarnaast was Hans als voorzitter ook betrokken bij de Stichting Restauratie Orgel Lambertusbasiliek. Bij elkaar is er destijds zo’n 200.000 euro ingezameld voor de restauratie van het Vermeulen/Adema-orgel in de Lambertusbasiliek. Dat is gelukt mede door de enorme inzet van Hans. Zo kunnen bezoekers opnieuw genieten van de klanken van dit prachtige instrument.

Vanaf deze plaats willen we Hans van harte feliciteren met deze eervolle onderscheiding.