Stichting Orgelconcerten Hengelo

Het is onze vaste gewoonte om elk voorjaar in een brief aan onze donateurs ons programma voor het nieuwe jaar uiteen te zetten. En nu, in ons 30ste jaar van ons bestaan, gaat het bestuur van de Stichting Orgelconcerten het iets anders doen.

Dit jaar ontvangen wij onze donateurs in een speciale bijeenkomst in kerkgebouw De Morgenster, aan de Freudstraat 18 in de wijk Woolder Es. In die kerk staat het oudste orgel van Hengelo uit 1895, gebouwd door de fa. Proper uit Kampen. Omdat het kerkgebouw binnenkort wordt verkocht, zal het orgel ook uit Hengelo verdwijnen. Wij presenteren in dat gebouw ons programma voor 2023 en het is tevens  de laatste kans, dat u dit Proper-orgel kunt horen. Die speciale bijeenkomst voor donateurs houden wij op

zaterdag 22 april 2023 om 14.30 uur in De Morgenster

Het programma van deze bijeenkomst ziet er als volgt uit:

  • Om 14.30 uur Inloop met koffie en thee.
  • Vanaf 15.00 uur opening met een welkomstwoordje. Alle bestuursleden stellen zich aan u voor. Wij presenteren ons jaarprogramma. Aparte aandacht geven wij dit jaar aan de componist Max Reger in zijn 150ste En wij leggen u ons ‘materiaal’ voor de publiciteit voor: mooie vouwfolders en affiches. Aansluitend bieden wij een drankje en een knabbeltje aan. Ook vragen wij welke donateurs ons kunnen helpen met het verder uitzetten van ons PR-materiaal.
  • Rond 16.00 uur vertellen wij u een en ander over het Proper-orgel en geven Louis en Maarten daarop een klein concert.

Ik verklap alvast, dat ons eerste concert, het Bach-concert, gegeven wordt  door de internationaal bekende organist Leo van Doeselaar van het Concertgebouw in Amsterdam op zaterdag 13 mei.

Wij wensen u een mooi muzikaal jaar toe, ons 30ste jaar reeds. En wij hopen u in groten getale op de feestelijke bijeenkomst op zaterdag 22 april 2023 te mogen verwelkomen.

Voor het bestuur, Hans van Dam, voorzitter.