Stichting Orgelconcerten Hengelo

Maar liefst 14 basisscholen in Hengelo (groep 5 en 6 ) gaan in januari en februari 2019 deelnemen aan het project “Orgelpiepen”. Dit project is het resultaat van een samenwerking tussen de Stichting Orgelconcerten Hengelo en de muziekschool Oyfo. In juni 2018 is dit muziekproject voor het eerst getest, waaraan twee basisgroepen van de Plechelmusschool hebben deelgenomen. De uitvoering ervan lag in handen van Susanne van de Beukel (muzieklessen), Paul Bonenkamp (rondleiding Lambertusbasiliek) en Gerrit Kommers (orgel). Het resultaat van deze proef was zo geslaagd dat het project “Orgelpiepen” door de gemeente Hengelo in het educatieve aanbod 2019 voor basisscholen is opgenomen. Het resultaat mag er zijn: 14 basisscholen hebben zich voor dit project aangemeld. Leerlingen krijgen in dit project twee lesuren muziek met daarbij de nadruk op het instrument orgel. In de derde projectles bezoeken de leerlingen de Lambertusbasiliek, waar zij een rondleiding in de kerk krijgen en een uitleg van het orgel. Dit keer zal de uitvoering van “Orgelpiepen” worden verzorgd door Dennis Vallenduuk (docent orgel bij Oyfo en organist van de Remonstrantse kerk in Hengelo en de Plechelmus in Oldenzaal) en  Paul Bonenkamp (rondleiding in de Lambertusbasiliek en uitleg van het orgel).

Begin maart 2019 kunt u hier lezen wat de ervaringen waren van dit project.