Stichting Orgelconcerten Hengelo

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sietze de Vries – Improvisatieconcert

19 november 2022 Tijd:20:00

Vrije bijdrage

Programma:

Johann Sebastian Bach (1685-1750):

  • Fantasia BWV 542a
  • Wachet auf, ruft uns die Stimme BWV 64
  • Fuge g-moll BWV 542b

Improvisaties:

  • Fantasia: Eens als de bazuinen klinken
  • Partita Psalm 90
  • Sonate: Voor alle heiligen / Ach hoe vluchtig, ach hoe nietig

a. Allegro maestoso
b. Siciliano
c. Finale – Fuga

Organist:

Sietze de Vries is internationaal werkzaam als concertorganist en kerkmusicus.
Hij ontving zijn orgelopleiding onder anderen van Wim van Beek en Jos van der Kooy. Bij laatstgenoemde docent studeerde hij eveneens improvisatie, net als bij de illustere Jan Jongepier. Naast zijn bachelor en master diploma’s, is hij in het bezit van de bevoegdheidsverklaring I Kerkmuziek en de aantekening improvisatie. Tijdens en na zijn studie aan de conservatoria van Groningen en Den Haag maakte hij naam door niet minder dan vijftien prijzen te winnen bij diverse orgelconcoursen. Een afsluitend hoogtepunt van deze periode was het winnen van het internationale improvisatieconcours te Haarlem in 2002.

In het nieuwe millennium nam de carrière van Sietze de Vries ook internationaal een hoge vlucht: hij concerteert, doceert en jureert in vele Europese landen, maar ook in de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Zuid-Afrika en Australië. Als docent is hij verbonden aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en hij is organist van de Groningse Martinikerk als opvolger van Wim van Beek. In zijn functie van artistiek leider van het Orgel Educatie Centrum Groningen, promoot hij het historische orgelbezit van de provincie, met als uitvalsbasis de Petruskerk te Leens.

Naast zijn werk als concerterend en docerend organist, is Sietze de Vries internationaal actief als excursieleider, geeft hij lezingen en masterclasses, maakt hij mediaproducties en produceert hij speciale kinderprogramma’s rondom het orgel. Zijn betrokkenheid bij het ontwikkelen van jong talent blijkt ook uit het feit dat hij vaste begeleider is van de bekende Koorschool Noord Nederland (Roden Girl Choristers). Artikelen van zijn hand over kerkmuziek, orgelbouw en improvisatie verschijnen regelmatig in diverse internationale bladen. Website: www.sietzedevries.nl

Gegevens

Datum:
19 november 2022
Tijd:
20:00
Kosten:
Vrije bijdrage

Organisator

Stichting Orgelconcerten Hengelo

Locatie

Kristalkerk
P.C. Hooftlaan 210
Hengelo, Overijssel 7552 HE Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
074 242 4841
Bekijk de site van Locatie