Stichting Orgelconcerten Hengelo

Op zaterdagavond 25 november 2023 hebben we in de Kristalkerk genoten van een dubbelconcert. Het echtpaar Susanna Veerman & Wim Does speelde een indrukwekkend en sfeervol programma op piano en orgel met werken van werken van o.a. Charles-Marie Widor, Sigfrid Karg-Elert, Camille Saint Saens en Dmitri Shostakovich. Het programma werd afgesloten met de bekende en opzwepende Boléro van Maurice Ravel.

Aan het eind van het concert hebben we ook afscheid genomen van onze bestuursleden Hans van Dam (voorzitter) en Cas van Kamperdijk (penningmeester). Vele jaren hebben ze zich op een enthousiaste en actieve manier ingezet voor onze Stichting en het daarmee mogelijk gemaakt dat vele bezoekers konden genieten van orgels, organisten en orgelmuziek.

Als dank kregen de afscheidnemende bestuursleden een muzikaal cadeau aangeboden, een lievelingsstuk van hen beiden, gespeeld door de concertgevers:  Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré in een bewerking voor orgel en piano.

Hieronder een foto-impressie van de avond, gemaakt door Peter Apers.