Orgelconcerten in de Waterstaatskerk


Geplaatst op maandag 29 oktober 2018 « Terug naar overzicht

Midden in de week, midden op de dag onderbreekt kerkmusicus Evan Bogerd wat we allemaal zoal te doen hebben met een klein half uur muziek. Hij put daarbij ruimschoots uit de schatkamers van de (kerk) muziek en brengt ten gehore wat hij op dat moment passend vindt, wat hem inspireert en wat hij dan met ons wil delen. Evan Bogerd zal telkens een korte toelichting geven op zijn gemaakte keuze. Het orgel en de vleugel komen beide in aanmerking om bespeeld te worden. Ook zullen er diverse solisten aantreden.

Woensdag 31 oktober om 12.30 uur zal de eerste keer dit lunchconcert gehouden worden. Het is dan Hervormingsdag, de dag waarop de monnik Maarten Luther de eerste stappen ondernam tegen het absolute gezag van de paus in Rome. De beweging van het Protestantisme was geboren. “Ein feste Burg ist unser Gott” is een lied van Luther waarop talloze componisten eigen variaties hebben gemaakt.

Dit woensdagmiddag-lunchconcert is een muzikale invulling van de serie getijdengebeden die vanaf maandag 29 oktober driemaal per dag tijdens de werkdagen in de Waterstaatskerk gehouden worden. Het zijn momenten van rust en bezinning die zo rond het kwartier duren: het morgengebed om 8.30 uur, het middaggebed om 12.30 uur en de dag afsluitend avondgebed om 22.15 uur.

Het lunchconcert van de woensdagmiddag zal ongeveer een half uur duren. De toegang is gratis en bij de uitgang is er een collecte ter dekking van de kosten.