Muziekreis Passau – Linz – Salzburg


Geplaatst op donderdag 23 mei 2019 « Terug naar overzicht

Beste deelnemers aan deze muziekreis,

In de afgelopen periode heeft u zich opgegeven voor de muziekreis naar Passau, Linz en Salzburg. Op het moment van uw aanmelding was er sprake van een voorlopig programma, een indicatie van de reiskosten en waren de hotels nog een vraagteken. Toen eind maart een voldoende aantal deelnemers zich voor deze reis had aangemeld, konden de hotelovernachtingen worden geboekt, het reisprogramma worden vastgesteld en de definitieve reiskosten bepaald.

Het programma voor deze zevendaagse muziekreis ziet er nu als volgt uit:

woensdag 18 september: de bus vertrekt bij de hoofdingang van Schouwburg Hengelo om 09.00 uur. Kwartier voor vertrek aanwezig zijn i.v.m. inladen bagage. Om 09.00 uur staat koffie/gebak klaar bij “Frans op den Bult” en de bus zal hier om 9.15 uur arriveren. U kunt ook hier opstappen Uw auto kunt u daar parkeren. Wij verwachten om 09.45 uur te kunnen gaan rijden. Met de nodige tussenstops komen we eind van de middag aan in ons Hotel & Gästehaus Krone, Kirchpl. 2 96160 Geiselwind, Duitsland.

donderdag 19 september: na een heerlijk ontbijt gaat onze reis verder naar Passau. Daar checken we ons in bij Best Western Amedia,Neuburgerstr. 128 94036 in Passau. Dit hotel ligt vlakbij de oude stad en de Donau. We hebben tijd om op eigen gelegenheid deze stad te bezoeken. ‘s Avonds genieten wij van het wekelijkse orgelconcert in de Sint Stephanus Dom waar we kennis maken met het grootste kerkorgel ter wereld. (bijna 18.000 pijpen).

vrijdag 20 september: ‘s morgens brengen we een bezoek aan de culturele stad Linz met de kloosterkerk Sankt Florian. Hier staat het beroemde Brucknerorgel, het grootst bespeelbare orgel van Oostenrijk. Daarna gaan we verder richting Salzburg, waar we de komende drie dagen ons intrek nemen in Hotel Zinkenbachmühle Seestrasse 2, 5342 Sankt Gilgen Oostenrijk. Dit gezellige hotel ligt bij de Wolfgangsee, waar het hotel ook een privé strand heeft. In Sankt Gilgen is de moeder van Mozart geboren en er staat een Mozartmuseum. Sankt Gilgen ligt ca. 35 kilometer van Salzburg.

zaterdag 21 en zondag 22 september: voor dit weekend in Salzburg (de stad van Mozart) ontvangt u een overzicht van uitstapjes, concerten, kerken/kerkdiensten en bezienswaardigheden, zoals het oude stadscentrum vol barokke kerken, paleizen, het bekende Mozartplatz en het DomOuartier. Zo kunt u daar individueel of in groepjes uw voorkeur bepalen wat u bezichtigen wilt.

maandag 23 september: in de ochtend bezoeken we in Oberndorf de kapel/het museum “Stille Nacht”. Hier is op kerstavond 1818 dit bekende kerstlied voor het eerst ten gehore gebracht. In de loop van de middag komen we aan in ons hotel Gasthof  “Zum Storch”, Pia und Georg Leisgang, Marktplatz 20, 96132 Schlüsselfeld, Duitsland.

dinsdag 24 september: de laatste dag van onze muziekreis brengt ons weer terug naar ons startpunt in Hengelo bij hotel/restaurant “Frans op den Bult” waar we van een afsluitend diner zullen genieten.

Ons werkgroeplid Alice Rusch zal u – zoals we dat ondertussen van haar gewend zijn – voorafgaande aan deze reis de nodige achtergrondinformatie doorgeven van de te bezoeken evenementen (bv. St. Stephan Dom in Passau en de kloosterkerk St. Florian in Linz).

De reiskosten zijn € 589,00 per persoon voor een 2-persoonskamer en € 664,00 per persoon voor een 1-persoonskamer. Bij deze reiskosten zijn inbegrepen:koffie/gebak bij vertrek, 6 maal hotelovernachting met ontbijt, 6 maal diner, toegang orgelconcert in Passau en het afsluitende diner in Hengelo bij “Frans op den Bult”.

Omdat wij in een vroeg stadium verplichtingen moeten aangaan in verband met het huren van de bus en hotelkamers, verzoeken wij u om voor 01-07-2019 de reiskosten over te maken op de ABNAMRO-bank rekeningnummer. NL30ABNA0642930279, ten name van de Stichting Orgelconcerten Hengelo onder vermelding van muziekreis 2019.

Het is voor u van belang om een annuleringsverzekering af te sluiten zodat u – voor het geval dat u om welke reden ook deze reis onverhoopt moet annuleren – de kosten kunt verhalen op uw annuleringsverzekering.

Denkt u verder aan een geldig legitimatiebewijs (paspoort of identiteitskaart), het afsluiten van een reisverzekering voor vertrek, c.q.het meenemen van belangrijke verzekeringsgegevens (polisnummers, telefoonnummers verzekeringsmaatschappij, medicijnenlijst/medisch passpoort of kopie medicijnenpas om in geval van nood te kunnen overleggen aan een medisch bevoegd persoon) en de European Health Insurance Card (gratis verkrijgbaar bij uw ziektekostenverzekeraar) tijdens deze reis. En heeft u een mobiele telefoon? Denk dan ook om de oplader hiervoor mee te nemen.

Voor eventuele vragen over deze reis kunt u per mail of telefonisch contact opnemen met Cas van Kamperdijk (chvankamperdijk@hotmail.com of 074-2919990 of 06-46090918).