Sopraan, trompet en orgel


Datum: 30 oktober
Aanvang: 20:00
Locatie: Kristalkerk
Uitvoerenden:

Sopraan Nanette Mans, trompettist Sebastiaan Haverkate en organist Gerben Budding


Bijdrage: Entree: vrij. Na afloop: collecte.
Opmerkingen: Bij de ingang van de Kristalkerk dient u een coronatoegangsbewijs te tonen (bewijs van vaccinatie/testen/herstel).

SOPRAAN NANETTE MANS

studeert klassieke zang aan het Codarts conservatorium in Rotterdam bij bariton Henk Neven. Nanette was te horen als soliste in o.a.het Stabat Mater van Pergolesi, diverse solocantates van Bach en Telemann, de Paulus van Mendelssohn, ook gaf ze diverse liedrecitals.

Haar passie voor zingen ontstond binnen het ensemble-zingen, waarmee Nanette veel ervaring opdeed. Op jonge leeftijd zong ze o.m. bij het  Meisjeskoor van Ars Musica en het Rotterdam Symphony Chorus. Thans zingt ze bij Vocaal Ensemble Piacevole (Gerben Budding), gespecialiseerd in oude muziek, het Ars Musica Kamerkoor (Patrick v/d Linden) en het Codarts Kamerkoor onder Wiecher Mandemaker). Nanette ontving diverse masterclasses voor solozang. Daarnaast is ze samen met pianiste Mieke Verduijn aangenomen voor seizoen 21-22 van de Udo Reinemann Internationale Masterclasses in Brussel. Daar kreeg ze les van Christianne Stotijn en Josef Loibl.

Ook als zangpedagoge is Nanette actief. Ze geeft les op de Koorschool van Stichting Ars Musica en is daarnaast bezig met het opbouwen van een eigen lespraktijk.

 

TROMPETTIST SEBASTIAAN HAVERKATE

begon op tienjarige leeftijd als trompettist bij de PTT-fanfare te Hengelo. Vanuit de blaasmuziek ontplooide hij zich tot veelzijdig trompettist en muzikant. Hij studeerde lichte en klassieke muziek aan de conservatoria van Arnhem resp. Utrecht. Dit combineerde hij met een studie Aardwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. De veelzijdigheid van Sebastiaan maakt, dat hij nog steeds vrijwel alle stijlen combineert. Zo was hij de afgelopen jaren onder meer te beluisteren bij het Nationaal Jeugdorkest, Ars Musica en het Nationaal Symfonisch Kamerorkest, maar ook bijvoorbeeld ook bij de Hiphop/Soul formatie JohnFrost.

 

ORGANIST GERBEN BUDDING

is kerkmusicus van de Goudse Sint-Janskerk. In Gouda is hij ook als stadsorganist aangesteld. Als vesperorganist is hij verbonden aan de Utrechtse Domkerk. Gerben is internationaal actief als concertorganist en werkt daarbij graag samen met vocalisten en instrumentalisten.

Hij is dirigent van een aantal oratoriumkoren, een symfonieorkest en Vocaal Ensemble Piacevole.

Zijn opleiding ontving hij aan het Utrechtse conservatorium. Daar behaalde hij een Bachelor- en Mastergraad Orgel met als hoofdvak Improvisatie (beide summa cum laude), een 1e graads bevoegdheid als Kerkmusicus en een Bachelor- en Mastergraad Koordirectie.

Hij won prijzen op diverse internationale orgelconcoursen en maakte verschillende cd’s.

 

 

Programma

 

Eternal source of light divine

(Uit: Ode for the Birthday of Queen Anne, HWV 74)

Sopraan, trompet en orgel

George Friedrich Händel

(1685 – 1756)

‘Si riscaldi il Tebro’ en

‘Rompe Sprezza’

(Uit: 7 arie con tromba sola)

Sopraan, trompet en orgel

Domenico Scarlatti

  (1685 – 1757)

Trompetconcert in D, TWV 51:D7

 

Trompet en orgel

Georg Philipp Telemann

  (1681 – 1767)

Motet over Psalm 92 ‘Bonum est confiteri domino’

Sopraan en orgel

Daan Manneke

  (1939 –  )

Komm in mein Herzens Haus

(Uit: Cantate ‘Ein feste Burg ist unser Gott’, BWV 80 ‘am Reformationsfest’)

 

Sopraan en orgel

Johann Sebastian Bach

  (1685 – 1750)

Mein junges Leben hat ein End

 

orgel

Jan Pietersz Sweelinck

(1562 – 1621)

 

Cantate ‘Jauchzet Gott in allen Landen’, BWV 51

(sopraan, trompet en orgel)

Johann Sebastian Bach